КЪМ МОМЕНТА ДОСТАВЯМЕ ВЪВ ВАРНА И РЕГИОНА

Какво трябва да знаете за аранжирането на цветя в градината?

Аранжирането на цветя в градината е истинско изкуство. Нуждаете се от много търпение и време, за да подберете и съчетаете правилно растенията. Следва да се съобразите с техните особености и температурни предпочитания, да оформите пространството.

Аранжирането на цветя в градината е истинско изкуство. Това е сложен процес, който не може да се сравни с отглеждането им в саксии. Нуждаете се от много търпение и време, за да подберете правилните цветя и да ги съчетаете, да научите техните особености и климатични предпочитания. И не на последно място - да планирате пространството и създадете една градина с прекрасен дизайн, носещ свежест и енергия.

Всичко това може да Ви звучи изключително сложно, ако едва сега започвате да се занимавате с градинарство. Не се страхувайте да опитате, защото аранжирането на цветя в градината може да бъде лесно и забавно!

Откъде да започнете?

Какво трябва да знаете за аранжирането на цветя в градината?Очарованието на всяка градина или двор се крие в оформлението. Ние Ви съветваме да започнете с планирането. Това е моментът, в който трябва безпристрастно да оцените пространството, с което разполагате и неговите особености и недостатъци.

Преценете дали преди да започнете работа ще се нуждаете от извършване на някои ремонти или размествания. Например - да премахнете бордюри, да направите пътечки или да разширите зелените площи.

Формулирайте ясно и точно крайната цел. Отговорете си на въпроса: „Как искам да изглежда моята градина?” и след това си подредете задачите по приоритет.

Планирайте дългосрочно! Не се задоволявайте с това да засадите първите цветя, които Ви харесат цветово. Помислете внимателно кои цветя са най-подходящи за Вашата градина и ще изглеждат невероятно през всеки сезон.

Не забравяйте да вложите и много фантазия!

Обърнете внимание на разположението на Вашата къща и двор, колко слънце пада над зелените площи и имате ли водни ресурси.

Как да изберете растенията?

Какво трябва да знаете за аранжирането на цветя в градината?Изборът, съчетаването и комбинацията на цветята е може би най-трудната задача, пред която ще се изправите. Трябва да вземете предвид:

  • Климата – растежът, развитието и красотата на всяко цвете зависи от условията, които са му необходими за живот. Например - когато живеете на място, където често вали и има мъгли, е добре да заложите на растения, които обичат влага и сянка.
  • Мястото, където ще ги засадите – то е тясно свързано с грижите за тях през студените месеци. Ако ги засадите в сандъчета или саксии, ще можете да ги приберете в къщата за зимата. Когато са в лехи - трябва да заложите на растения, виреещи на студено.
  • Водата, от която се нуждаят – някои цветя, като кактусите, не е необходимо да бъдат поливани всеки ден, докато други са по-капризни и се нуждаят от повече вода.

Каква е разликата между многогодишни и едногодишни цветя?

Какво трябва да знаете за аранжирането на цветя в градината?Просто е! Едногодишните растения са сезонни. Те цъфтят и живеят само един сезон и не са устойчиви на ниски температури. Когато се застуди, те увяхват и следващата година отново ще трябва да ги засаждате в градината си.

Многогодишните растения цъфтят, живеят, увяхват и се връщат отново през следващата година още по-красиви и очарователни. За да се случи това, е много важно да се грижите правилно за тях и да ги съхраните. Това означава, че е необходимо да ангажирате повече време, за да се погрижите за тях.

Търсите вдъхновение за градината си? Не пропускайте да разгледате нашия онлайн магазин. В него ще откриете страхотни аранжировки, които ще паснат на Вашата градина и дом.

Напиши коментар

Моля впишете се или се регистрирайте за да коментирате