КЪМ МОМЕНТА ДОСТАВЯМЕ ВЪВ ВАРНА И РЕГИОНА

Какви букети са най-подходящи за Свети Валентин?

Какви букети са най-подходящи за Свети Валентин?

Любовта дава криле на душата Ви. Тя е като красиво цвете, което се разлиства постепенно и Ви пленява с красотата и неустоимия си аромат. Няма нищо по-прекрасно от това да споделите чувствата си с любимия човек.

Ако се чудите дали Свети Валентин е подходящият повод да отпразнувате Вашата любов, тази статия е точно за Вас! В нея ще Ви споделим интересни факти за празника и кои са най-подходящите цветя за подарък.

Какви букети са най-подходящи за Свети Валентин?


Каква е историята на празника?

Много хора си мислят, че зад Свети Валентин стоят хитри търговци на цветя, които са искали да увеличат продажбите си в определен ден. Истината е, че този празник има много дълга и древна история. През годините за него са разказвани много легенди и митове.

Трудно е да определим къде е истината. Според историците произходът му може да се проследи назад във времето чак до древния Рим. Там, в средата на февруари се е празнувал фестивалът Lupercalia(Луперкалия), който бил почитан еднакво от езичници и християни. На него са се празнували плодородието и идването на пролетта. Една от традициите била необвързаните мъже и жени да се събират като двойки по време на празника. Мъжете подарявали цветя на дамите с надеждата да спечелят сърцето и любовта им.

По-късно, през 5-ти век, католическата църква решила да замени този фестивал и да почете християнския мъченик Свети Валентин на 14 февруари. Има няколко теории за неговия живот, но според най-известната, той е бил свещеник в Римската империя през 3-ти век. Неговото прегрешение било, че извършвал бракосъчетание на християнски двойки, което били забранено от император КлавдийII.

С времето празникът Свети Валентин достига до сърцата на много хора. През  Средновековието той бил свързван с романтиката и любовта. Това бил специален момент, в който рицарите изразявали своята любов към дамите и им подарявали красиви цветя и любовни бележки.

Днес романтиката все още се е запазила и много хора избират да зарадват половинката си именно на Свети Валентин.

Какви букети са най-подходящи за Свети Валентин?


Кои са най-подходящите цветя за Свети Валентин?

Розите винаги са били свързвани с любовта и романтиката, а през вековете са започнали да се свързват и с деня на Свети Валентин. Една от причините е, че празникът се пада точно през времето, когато розовите храсти са в латентно състояние и могат да се откъснат. Другата причина е, че червената роза носи силна символика на любов, страст и преданост. Това прави тези цветя предпочитани не само от дамите, но са и идеален подарък за Свети Валентин.

Лилиите са красиво цвете, което може да бъде открито в много цветове. То се свързва с предаността и чистотата. По тази причина, през последните години букетите от лилии се превърнаха в романтичен и ароматен подарък за празника.

Лалетата са друга любима класика на дамите. Те се предлагат в широка гама от цветове и носят символика за обожание, любов и красота. С тях можете да зарадвате както дамата, която владее сърцето Ви, така и добър приятел или майката, на която дължите всичко в живота си.

Това са само част от цветята, които можем да Ви предложим за Свети Валентин. Следете нашия блог, защото скоро ще Ви представим най-красивите букети за празника.

Напиши коментар

Моля впишете се или се регистрирайте за да коментирате